Az oldalról

E weboldal fő célja legálisan használható, jó minőségű és növénytanilag is hiteles növényfotók bemutatása. Tapasztalatom szerint kis hazánkban mind az írott és elektronikus sajtó, mind a könyvkiadók részéről (tisztelet a kivételnek) bevett gyakorlat az, hogy a kiadványokhoz szükséges növényfotókat egyszerűen kimásolják valahonnan - más szóval ellopják. Ugyanakkor a weben található óriási tömegű növénykép között nagyon kevés a fotográfiailag megfelelő minőségű és egyben használható felbontású kép.

Az itt fellelhető fotók nem művészfotók. Természetesen igyekszem jól komponált, helyesen megvilágított képeket készíteni, ám soha nem dolgozom stúdióban, és a fő cél inkább dokumentációs jellegű (határozóbélyegek megmutatása, stb.)

A növények döntő többsége Közép- és Nyugat-Európában élő faj.

Az itt található fotók ingyenesen felhasználhatók minden olyan webes kiadványban, ami maga is korlátozás nélkül, ingyenesen hozzáférhető bárki számára. Az egyetlen kikötésem annyi, hogy vagy magán a képen vagy közvetlenül alatta fel kell tüntetni a forrást, vagyis ezt a weboldalt (http://www.netherbarium.hu).

Szabadon hozzá nem férhető webes, más elektronikus (pl. cd-romok) vagy nyomtatott közlés (pl. folyóirat, könyv) esetén a képek (nagyobb felbontásban és jobb minőségben) megvásárolhatók.

A fajok között jelenleg tudományos (latin), angol, német és magyar név alapján lehet keresni, én a magam részéről a latin nevet ajánlom (részletekért ld. A nevekről szóló oldalt. A latin mutató a leggyakrabban használt szinonímákat is tartalmazza. Ha nem egyértelmű, hogy mit keresel, szívesen segítek, csak írj egy levelet!